Капан за сънища

Защо бебето плаче в съня си?

Да разберем защо бебето  плаче в съня си 😊

Имаше време, когато можеше да спите дори и в нощните клубове, но сега, когато сте майка, се събуждате от най-малкия шепот на вашето малко дете.
Затова, когато бебето Ви плаче, докато спи, Вие естествено се притеснявате. Вече се виждате как трябва да го люлеете 20 минути, за да заспи отново. . . или по-лошо!

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите със ситуацията.

Защо бебето плаче, за да заспи?


Ако бебето ви плаче през нощта, може да е поради никнене на зъби, треска, нощни страхове или особени болки.Както всеки възрастен, те могат да имат проблеми със съня по чисто медицински причини.
Много по-вероятно е обаче причината за нощния плач на бебето да е свързана с начина, по който е организиран сънят му.

В зависимост от възрастта на детето фазите на съня му ще следват една след друга повече или по-малко бързо.
Съществуват две фази на съня: спокоен сън, по време на който детето спи спокойно и не се движи много, и неспокоен сън (или REM сън), по време на който детето спи с движение на тялото и на очите.

Ето основните характеристики на фазите на съня на бебето в зависимост от неговото развитие:

-От 0 до 2 месеца: бебето спи на 30-45-минутни цикли, като редува REM сън и спокоен сън. REM сънят заема около 50-60% от общото време за сън, а спокойният сън – 30% от времето за сън.

-От 2 до 6 месеца: бебето спи на 30-45-минутни цикли, а фазата на спокоен сън се разделя на лек и дълбок сън.

-От 6 месеца до 1 година: бебето има нужда от все по-малко сън. Сега REM сънят заема само 20% от нощното време за сън, лекият спокоен сън се увеличава, а дълбокият спокоен сън остава стабилен.

-От 1 до 3 години: качеството на съня на детето остава идентично с това на предишната възрастова група, но продължителността на цикъла постепенно се увеличава от 2-годишна възраст до достигане на 90-120 минути около 3-4-годишна възраст.

-От 18-месечна възраст сънят на детето започва да прилича на този на възрастните.

Какво можете да направите, когато бебето плаче в съня си?


В идеалния случай от ранна възраст бебето трябва да свикне да заспива самостоятелно, без да се нуждае от системен физически контакт с вас.По този начин то ще може да заспива между циклите си и няма да изпитва нужда да ви търси посред нощ.

Има редица трикове, които можете да използвате, за да научите детето си да заспива самостоятелно.



Ако ви се налага да се справяте с нощния плач, не се колебайте да се свържете със специалист по съня на бебетата, който ще ви помогне да създадете ритуал за лягане, който ще позволи на детето Ви да се научи да заспива само. Ако това съм АЗ, с радост ще откликна на това!

Тук съм, за да помогна на Вас и вашето бебе да намерите път към необходимия сън!
Добрият сън е жизненоважен за здравето Ви! 💤

Други теми

0
    0
    Твоята количка
    Вашата количка е празнаВръщане към сайта